Ett års sparande

2018-11-07

Med 300 kronor i fickan ska jag ut på loppis och göra kloka inköp. Det jag köper skall sedan säljas via t.ex. Tradera, Blocket, auktion eller min nya instagramsida @oneyearsaving. Allt sker med full transparens. Inköpspris, inköpsställe, och försäljningspris redovisas i realtid. Det är endast 300 kr som är min egen insats. Resten skall tillföras genom värdeökning på objekten jag köper. När en vara är såld tas de nya pengarna för att köpa nästa sak osv.

Om detta faller väl ut kommer de 300 satsade kronorna ha ökat avsevärt under året jag avser göra detta projekt. Det finns vissa förbehåll, och om jag skulle komma upp i några tusenlappar i rörelsekapital begränsas möjligheterna att göra loppisinköp och jag måste då höja nivån på det jag köper och säljer. Jag skall försöka hålla mig till max 3 inköp i veckan. Ju större summan blir blir desto svårare att hitta placeringar och sälja dem snabbt med vinst. Självklart är det lättare att sälja en pryl för 100 kr än 10 000 kr.Reglerna är enkla:

  1. Startkapital 300 kronor som satsas på loppisföremål som skall säljas med vinst. Inget nytt kapital får tillföras förutom det försäljningen inbringar. Säljs en vara med förlust blir det mindre att handla för i nästa steg.
  2. Jag måste fysiskt ha tillgång till de pengarna jag handlar för. Även om en vara har t.ex. 300 kronor i garanterat lägsta bud via Tradera kan jag inte spendera pengarna förrän jag har dem i handen.

Som “kontrollgrupp” satsar jag även 300 kronor vardera i kryptovaluta, aktier och fonder. Avsikten är att göra goda placeringar även där för att sedan utse den vinnande penningplaceringen. Meningen är att när nätauktionerna rullar i 6 dagar och loppispengarna förräntas kan jag köpa och sälja på börsen.